Delicatessen op het eiland
Aan de dijk van het eiland De Woude vind je het sfeervolle café-restaurant 't Kombof. Sinds de creatie van het eiland rond 1800 heeft dit iconische café de dorst van werklui gelest. Ooit begonnen als bescheiden herberg, is het nu een uitnodigend restaurant met uitgestrekt terras.
De menukaart van 't Kombof verenigt Franse en Hollandse invloeden. Vanaf oktober kunnen gasten genieten van traditionele wildgerechten. Maar er zijn ook streekgerechten die hulde brengen aan de regio, zoals gerookte polderpaling en Wouder stoofaal.
Waag de oversteek met het pontje en ontdek zelf wat 't Kombof te bieden heeft.
Je proeft 't in Bakkum
Proef de finesse van de regio bij Apicius. Het Bakkumse restaurant met Michelin ster haalt diverse ingrediënten vers uit de achtertuin en kookt met streek- en seizoensproducten. Chef-kok Thorvald de Winter: “Smaak staat in mijn keuken altijd voorop. Ik volg de seizoenen. Zo halen we bijvoorbeeld cantharellen en dragon direct uit onze eigen achtertuin.”
Lokaal is lekker, dus worden snoekbaars en paling uit het Alkmaardermeer - van Dilvis uit Akersloot - gebruikt. Ervaar met ieder gerecht bij Apicius een ware smaaksensatie.
De ingrediënten van het gerecht op de foto, zijn als volgt: bloemkool mousseline, eekhoorntjesbrood, cantharellen (uit onze achtertuin) snoekbaars en paling uit het Alkmaardermeer (van Dilvis uit Akersloot), zuur (Van Kramer uit Zuid Scharwoude), dragon (uit onze achtertuin) en een mousse van witbier.
Het hele jaar genieten aan zee
Gelegen op het strand van Castricum aan Zee biedt dit sfeervolle strandpaviljoen een prachtig decor van zee en duinen.
De keuken serveert smaakvolle gerechten die perfect passen bij het seizoen. Denk aan heerlijke herfstsoepen, vers gevangen vis en comfort food. En dat allemaal met het uitzicht op de zee. En wist je dat Zeezicht onlangs is uitgeroepen tot het 'Beste Paviljoen van Noord-Holland'?
Kom langs en ontdek zelf de charme van Strandpaviljoen Zeezicht, waar het ook buiten het zomerseizoen harstikke fijn is. Bekijk ook zeker alle andere paviljoens aan het strand van Castricum.
De omgeving telt
Bij Gasterij Het Ruiterhuys, zijn ‘puur, passie en eenvoud’ in een natuurlijke omgeving, de toverwoorden. Op eigen terrein worden kruiden en het fruit van de fruitbomen geplukt en in de gerechten verwerkt. Reken maar dat je dat proeft!
Plof binnen bij de openhaard neer of geniet met een dekentje over de benen buiten op het terras van ‘huysgemaakte’ en eerlijke producten. Van een lunchproeverij met boerenlandbrood tot borrelplank met Old Heemskerk en van een mysterieuze ice fondue tot een kogelbiefstuk van 100% Noord-Hollands, eerlijk rundvlees. "Wij gaan alleen in zee met boeren uit de nabije omgeving, zoals Beverwijk en Heemskerk, die hun dieren een goed leven kunnen garanderen”, aldus de huysslager.